Saturday, July 24, 2010

the street cafe


agak lama jugak aku xupdate blog ni disebabkan beberapa permasalahan yang melanda.salah 1 nya aku punye laptop punya charger rosak.so bersusah senang pegi cari yang baru and finally aku da menambah senarai hutang aku secara automatik.ntah bila nak dapat keja pon xtau.aku juga ada internal problem dimana aku dan ***** mengalami satu masa yang orang kata cobaan.aku juga baru dapat balik brokben ini yang juga bukan milik aku.haha..dan sekarang aku dok mengadap laptop kunun2 nak mengarang la ni..

now aku nak cite kat korang yang last week aku & family aku pegi makan dekat 1 kedai ni.memang excited abis sebab aku da lama teringin nak makan makanan korea ni(gara2 terpengaruh dengan ccite korea!!).kedai aku pegi ni nama nya THE STREET CAFE 'the best korean street food'.kedai ni terletak di sekyen 17,shah alam.seingat aku la..


kedai ni di kira ok la BUT aku bagi amaran awal2 coz parking susah ckit nak cari.best,cute2 and memang meriah kalo datang ngan korang nya membe2 gitu.kedai ni ade 2 part and kat bawah ni aku tunjuk part yang bahagian bawah punye..


dan yang ni plak bahagian atas kedai..


yang ni plak area yang ktorg duduk.memang best sebab boleh bersila bagai,kalo datang ramai plak dorang akan bukak tirai2 kat tepi kasi area luas.and memang seronok abis anak buah aku sebab dorang bole men lari2 lagi kan...


dinding kedai pon memang cool abis sebab bole je tampal2 sticker notes yang korang bole nk tulis pape pon.nak buat luahan hati ke,marah2 ke,ayat cinta ke..haha..sebab aku pon sempat luah perasaan kat situ.HAHAHA


ni plak buku order and kat bawah ni plak aku punye lunch itu hari.ramen+kimchi+barbeque beef...sedap okay!!!!


**untuk pengetahuan korang,kimchi ni memang makanan paling glamor kat korea.

so if korang teringin nak cuba makanan lain dari yang lain,bole la pegi try korean food neh.memang laen abis...layan..................

6 comments:

  1. suke part sticky notes tuh.hee

    ReplyDelete
  2. yana:aah,mmg semat.rase xnk blk.nk lepak lama2 but sebab g ngan fmly mmg ssh ckit.if ade kelapangan try la p usha..

    eeqa:hahaha,btol..i siap tmpl notes byk2 lg luah cinta kt korean's singer faverete i.hehe

    ReplyDelete
  3. ada jmpa pelakon korea x ctu??

    ReplyDelete